Om Jarlsø

Avstander

  • Tønsberg 4 km, 10 min.
  • Oslo 100 km, 1 t+
  • Torp Lufthavn 29 km, 30 min.
  • Sandefjord 31 km, 35 min.
  • Larvik 42 km, 45 min.
  • Kristiansand 236 km, 3 t

Fra lukket industri-øy til Oslofjordens nye bolig-øy

I 2004 ble Jarlsø regulert om til boliger og lett næring. Etter å ha vært beskyttet bak solide jernporter i flere tiår, ble dermed broa og øya åpnet for allmennheten. Vi begynte å bygge i 2007. Siden den gang er 318 leiligheter ferdigstilt, og kombinasjonen av moderne leiligheter med god standard, romslige terrasser og sjøutsikt er noe mange har ønsket seg. Alt er nå solgt. Majoriteten av beboerne kommer fra Vestfold, og etter hvert har også mange flyttet hit fra Oslo. Noen har “hytte” på øya, men de fleste er fastboende. Øya er regulert for 415 boliger og vi er nå godt i gang med salget av byggetrinn 7, Jarlsø Fjordpark. Totalt er Jarlsø ca 180 mål stor, så utnyttelsesgraden er lav, og det blir rikelig med utearealer rundt byggene. Ved siden av leilighetsbyggene har vi fokus på å utvikle flotte uteområder, til glede for både beboere, besøkende og båtfolket.

Utbyggers visjoner

LEILIGHETER MED HØY BOKVALITET

Å skape leiligheter med fokus på både estetikk og bovennlige løsninger er vårt primære mål. Vi har lykkes godt med dette, basert på responsen fra de som har flyttet hit – vi har nå bygget 318 leiligheter som er innflyttet, og snart begynner byggingen av Jarlsø Fjordpark.

Vi vil fortsette å holde fokus på å utvikle leiligheter med gode kvaliteter, flott utsikt og rause terrasser.

 

VARIERT ARKITEKTUR

Arkitektonisk satses det bevisst på variert utforming. Første byggetrinn, Vestsiden 1, er tegnet av arkitekt Øystein Thomassen og bygget i tegl med store bygninger, inspirert av de massive industribyggene som lå på området tidligere. Byggetrinn 2, Vestsiden 2, er tegnet av Spir Arkitekter og er preget av mindre enheter og lysere fasader. Byggetrinn 3 og 4, Tårnet og Tun Sydøst, er også tegnet av Spir Arkitekter. Tårnet er spektakulært, med sine 12 etasjer, lyse fasader og store glassflater som reflekterer fjorden rundt.

Til å utforme INNSEILINGEN 1 valgte vi KB arkitekter, etter at de presenterte en skisse vi synes var flott og nyskapende og som ville skape den ønskede variasjonen i arkitekturen. Nå står også det noe større tvillingbygget INNSEILINGEN 2 klart, med 50 leiligheter. Resultatet imponerer mange, dette er ikke hverdagskost i dagens arkitektur.

Vi har sterkt fokus på at også fremtidige byggetrinn skal bli flotte både for dem som skal bo her, og for omgivelsene.

IKKE BARE BOLIGER

Følgende har tidligere stått på vår liste over ønsker og visjoner, og er nå realisert. Vi gjennomførte tidlig en spørreundersøkelse blant beboerne, og flere av tilbudene er basert på ønsker som kom frem her:

Sandstrand, bryggepromenade, treningssenter, søndagsåpen kolonial, restaurant med uteservering, frisør og velværesalong. Nylig fikk vi bygget nærmiljøpark på sletta midt på øya, med tennisbane, og flere utendørs trenings- og aktivitetsmuligheter. Blant ønsker og visjoner for den gjenstående utviklingen er følgende:

• Utvikle området ved steinmoloen til en flott og god badeplass på østsiden.

• En båthavn til, til venstre for brua og bortover langs kaia, med gjesteplasser, og flytende badstue.

• Eget område i senter av øya, med parsellhager, drivhus og frukthage som alle som bor her kan dele.

Videre ønsker vi som utbygger å fortsette og utvikle vakre uteområder, samt tilbud og aktiviteter som skaper trivsel for alle som bor her, uansett alder. Visjonen står med andre ord fortsatt klar: en øy med særegne bokvaliteter, usedvanlig kontakt med fjorden, og et levende miljø.

 

BELIGGENHET

Jarlsø ligger «på landet», omgitt av Oslofjorden, men likevel sentralt. Under 10 minutter unna er Tønsberg med alle sine tilbud. Veien til Oslo blir stadig kortere, og flere store veiprosjekter er nå realisert.

I dag tar turen inn til hovedstaden kun en drøy time. Torp lufthavn ligger omtrent 30 minutter unna.

DU KAN LESE MER OM JARLSØ I BROSJYRENE UNDER